hemhemhem

Imorgon åker jag hem igen. skönt! Denna jobbveckan har också hållt på i evigheter känns det som. Men som sagt snart är jag hemma igen, spenderar helgen hemma sedan drar jag till fuerto ventura med familjen, m&m och j&c, för att sedan vara hemma några dagar innan jag far vidare till tänndalen med orre på skidsemester. tre (!!!) veckor ska jag vara ledig! Så skönt.

Annars på jobbet rullar det på som vanligt. Stackars svensson har fått ögoninflammation och det är väl ungefär det mest dramatiska som hänt idag. Spelade innebandy med moa och killarna igår. Riktigt farlig var man på plan alltså... eller inte. Hajdo!

monkan å tim

låt mig presentera två av mina förmodligen bästa vänner här i karlskrona:
- monkan är skåning och gillar volvobilar och grisar. hon är lite små galen (läs: svinkool) av sig och har fått för sig att hon är min mamma eller nåt och ska säga till mig om saker som jag borde veta utan att hon ska säga till om det. hon tycker väl det är kul eller nåt. eller så är det bara att jag behöver det. jag vet inte.
- tim är från småland och är jämt jättejätte snäll. han har en liten ovanlig böjelse här i livet och den handlar om att få tjejer att bli röda om kinderna (biter dock inte på monkan), fattar inte riktigt vad det är med det där men jag tycker om honom ändå. han tror inte att han är min pappa men kankske min syster. och det får han väl vara om han vill.  



här är dom. monkan till vänster och tim till höger. japp.

bilden tog jag för ett par dagar sedan när vi hade gömt oss på ett hemligt ställe för att vi var rädda för att några läskiga, omänskliga och otacksamma människor (FP) skulle komma och hämnas på oss för luciafirandet.
Vi såg på film och hade det allmänt gott under julhelgens kvällar. Sleepover party liksom. Vi bodde i najaden ett par nätter, men nu har vi flyttat tillbaka till logementet igen. Vi kom på att vi var tvugna att börja leva ett normalt liv igen och umgås med lite normalt folk liksom.


jag är hungrig

hej. idag har jag jätteträningsvärk i ... överallt. Det hade jag igår med (från träningspasset med insatsen) men det är ännu värre idag. Synd om mig. Jag kan inte gå klokt. Försökte träna bort det igår men det gick inget bra. Fast tim och MONKAN(!!) var med och träna så det gör inget att det inte blev bättre, det var kul ändå. Fast det brukar det ju vara, men extra kul att jag fick med dendära monkiplonk alltså!

Både idag och igår har jag hunnit med att komma ifrån för att gå lite på mellandagsrean! Vilken grej va, inte alla som kan göra det på arbetstid antar jag. Hittade lite smått och gott.

Nu ska jag äta biff och potatis.
peaceee va!

det här gjorde jag föresten i helgen, eller vi föresten

  

oskar bakade pankakor åt mig (!!!!!)
och så gjorde vi ett pepparkakshus
med egengjorda pepparkakor och allt
kanske lite snett och vint
men charmigt


juldagen

här i karlskrona är det rätt lugnt under julen. vi är många som jobbar. jag jobbar inte ihjäl mig direkt.
idag har jag tillochmed hunnit med å träna under arbetstid. det är rktigt gött! insatscheften körde någon slags fys med sina, som vi fick vara med på om vi ville. och det ville man ju. det var kul och jobbigt. har inte styrketränat på typ två månader, är ju inne i en konditionsperiod ;) haha. men snart är det dags för en styrkeperiod. akta er för biffen.


idag är det julafton

Idag är det julafton. vi har fått äta julmat och sett på kalleanka, tillochmed marinbaschefen kom och gav oss klappar i form av aladdinaskar. Det är såklart inte som en vanlig julafton men det får gå..





go jul önskar tomteeen. saknar er därhemma jättemycket!



dagen innan julafton

nu är jag tillbaks i karlskrona igen efter en veckas ledighet med en massa mys och även lite stress. tiden räcker liksom inte till när man är hemma. man vill bara göra allt. resan hit gick skapligt igår, trots tågkaoset. Vi var väl bara ett par timmar försenade. Som tur var hade vi sovmorron imorse så jag gick upp vid elva faktiskt, och gick till gymet och löpte litegranna. Dagen har vart jättelugn idag. Om en å en halvtimma slutar vi, då ska jag antingen köra spinning eller se på vampire dairies (vampyrserier är ju svinkoola ellerhur). Nej nu får det räcka, ni blir ju helt exhalterade om jag ska skriva så här en massa intressant som händer i mitt liv, vet att ni är besatta av min underbara blogg (och dyrkar mig). Och det är ju faktiskt inte helt hälsosamt.

Puss på er

lite julklappstips



till den som är sent ute med julklappsinköpen
varsego asså!


bloggar från tåget

Sådär ja. Nu är jag påväg hem äntligen. Det har varit en lång vecka faktiskt och jag har förmodligen längtat hem mer än vanligt. Vet inte varför. Nu är iallafall första veckan i nya tjänsten avklarad och det känns riktigt bra måste jag säga. Jag trivs ja. Tolvtimmarsnattpassen var inte alls så tuffa som jag förväntat mig. Kunde ju faktiskt hallå mig vaken utan problem. Tyckte nästan det var lite småmysigt att jobba natt om jag ska vara ärlig. Jag har hunnit med att baka både chokladbollar och äppelkaka, som jag tror båda vart ganska uppskattade och det är ju alltid kul. Och skickat tjugo julkort har jag med hunnit med. Och tränat en hel del också. Bland annat badminton med tim och innebandy (inte riktigt min grej, men ändå) med nästan hela gänget, och även lite spinning och löpning! Det har inte vart så mycket att göra om nätterna, men två helvetesronder har jag gått med svensson också, men vi tog ju oss igenom dem med tillslut. Hur som helst ska det bli riktigt skönt att komma hem ikväll. Har hört talas om att det där väntar en massa kramgoa människor, och julegröt och slinkmacka hemma, så det blir jättemysigt. Lite trött är jag ju, har ju inte fått sova igen fast att jag jobbade inatt, men vem behöver väl sömn? Min favoritoskar kommer och hämtar mig på stationen så det kommer bli jättebra. En toppenkväll helt enkelt. Och sen att jag ska vara hemma nästan en hel vecka, gör ju bara allt ännu bättre. Nä nu ska jag nog vila lite. Kram på er! Vänta nu. Måste bara berätta en sak. Jag delar plats på tåget med tre stora hundar, eller okej, en utav dom är faktiskt en såndär cockelspaniel eller vad fan det nu heter, men den är ändå läskig. Jag bloggar lite som terapi, hopps det är okej. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska klara resten av resan, klarar inte att sex skräckinjagande hundögon glor på mig resten av resan. Får kanske hänga i resturangvagnen? Blir nog inget vilande för mig..

ett inlägg om mary, å lite till

Igår var en hektisk natt på jobbet, mycket att göra alltså. Hann inte ens blogga (oh no, oh no). Men däremot hann jag med att tänka på hur mycket jag saknar Mary. Och många andra för den delen också.

Nä nu mina vänner skall jag hoppa in i duschen. Jag och Timmie har vart och tränat. Vi spelade badminton idag. Och jag vann. Stort! Ha. Ingen ödmjukhet här inte.


en lussebild här va





bild från lussandet inatt


ett beväpnat luciatåg

Ville bara rapportera att uppdraget nu är genomfört. Vad mitt förra inlägg handlade om var alltså att jag skulle överaska lite med lussande, pepparkakor och glögg. Jag tror det vart uppskattat, åtminstone i min grupp. Däremot är jag inte lika säker på att dem som vi väckte blev lika överförtjusta! Haha. Men det är sådant man får leva med. Fast jag forstår det inte. Jag menar, hur skulle man inte kunna bli glad över att bli väckt klockan ett på natten av ett minst sagt charmigt, skönsjungande luciatåg? Helt ofattbart! Hur som helst så var det mycket roligt att göra det tycker jag. Men nu är det väl bara att vänta på att dom som vi lussade för kommer och häller kallt vatten på oss när vi sover. Är lite så det funkar på det här stället har jag fått för mig. Men det kan det nästan vara värt :-) lite bilder på spektaklet kommer senare föresten!

lucia

hej på eeeeeeer.
inatt är det lucia och jag har en hemlis. hoppas ingen i vakten hinner läsa det här nu innan det smäller. jag är mycket uppspelt för tillfället och har dessutom fått med mig en kumpan (rekryt svensson) på denna oförglömliga kupp, som efter tolvslaget och sedan åter igen vid sextiden i morgonbitti kommer ske. vi kommer alltså slå till vid två tillfällen, kanske tre tillochmed. vem vet, någon kanske kommer och bjuder på lite glögg och pepparkakor inatt. jag ska inte avslöja mer än så..  

för er som undrar jobbar vi natt hela denna vecka, det är därför dessa dumheter överhuvudtaget är genomförbara. det är inte så hemskt mycket att göra om nätterna, sålänge inget utöver det vanliga inträffar. så man får helt enkelt se till att förse sig med lite trixigheter så att man får tiden att gå. men jag gillar det, än sålänge i allafall. vi har ju bara jobbat tre pass änsålänge, och detta ska vi ju göra i sju månader framöver så jag vet inte säkert hur länge till min ständigt positiva inställning till absolut allt som existerar (...?) kommer hålla i sig. Men i skrivande stund tror jag ju självklart att detta arbete kommer bli minstsagt awsome. vad tror ni?

nej nu skall jag smida lite planer!
berättar imorgon hur allt gick!

xx

 

nystart

hej. jag tänkte att jag skulle börja blogga igen.
egentligen tycker jag ju inte om bloggar (själva uppfinningen är ju rätt patetiskt i sig ju), men vafan (kanske passar mig?). nuförtiden känner jag att jag har lite mer tid, och ni därhemma har ju faktiskt antytt att ni gärna vill höra lite mer ifrån mig.
sååå.... bloggdrottningen herself, är tillbaka! Vet att ni jublar.

Om ni föresten påriktigt villeveta vad det är jag gör nuförtiden så är det att jag gör min tjänstgöring inom försvarsmakten som skyddsvakt. Detta är den skarptjänst som man gör efter grundutbildningen inom lumpen, som förövrigt inte längre kallas lumpen, men det är en helt annan historia. -som jag inte ens har ordentlig koll på själv om jag ska vara helt uppriktig. Men i vilket fall som helst, det jag gör om dagarna, och nätterna också för den delen, är att lalla runt på marinbasen i karlskrona (jätteupphetsande förövrigt). Så nu har alla fått det klart för sig.

Sådär. Nu är jag helt övertygad om att ni är jättenyfikna på att följa upp mitt bloggande här på sannapannapotatismos.blogg.se. Bra, då är vi överens om det! Ta nu hand om er alla mina älskade läsare, denna brokiga skara ni må vara (ca noll st i nuläget?). Men jag är glad ändå.

Puss och kram på er så hörs vi snart igen!
Och kram igen.

RSS 2.0