ägg-inspo

stötte på ett ägg-repotage i en tidning idag som påminde mig om hur grymma ägg är. haleluja för alla hönor! ägg är världens nyttigaste råvara, naturens multivitamin, you name it. och man behöver inte alls oroa sig för högt kolesterol sålänge man är frisk och äter ägg i måtta, -alltså att man inte lever på någon slags ägg-diet. ett ägg till frukosten är den bästa starten på dagen som man kan tänka sig! 

  


nu är julen slut men,

jag tänkte att jag skulle presnetera vår hus (lägenhets) tomte, östen, för er. en trevlig prick det där. fast nu ligger han i skrubben och väntar på att få komma fram igen nästa år. 


pluggerier

hej mina fina. nu så, kan jag andas. för nu är den ena uppsatsen inlämnad och den andra ligger för opponering. man skulle kunna påstå att jag nu har lämnat dem till ödet. det känns väldigt skönt att jag är av med dom. fast det blev tufft på slutet skall jag få be att få tala om. fick nys om, när vi hade den sista lektionen i psykologikursen bara någon dag innan inlämningen, att jag tänkt skapligt galet kring vissa saker. men efter några tårar och ett par kilon av frustration så kom jag över det, skrev om en del av uppgiften och släpte en fjärt. så nu är det bara att invänta en eventuell kompletering. men jag hoppas (hoppas-hoppas) för allt jag är värd att båda uppsatserna blir godkända! nästa kurs, som börjar nästa vecka, ser lite väl tuff ut nämligen. den heter biomedicinska grunder.

det är tur att jag har en fin kille. han tröstade mig till exempel när jag var lite ledsen över uppsatsen (vilken fjant jag är!). det är tur att jag har dig!

puss


uppdatering av läget

god jul och gott nytt år. cirka nio till sexton dagar försent sisådär. jag har inte varit det flitigaste på bloggfronten på sistonde. men jag kan få be att få tala om att jag hade ett fint jullov med mycket mys, många bra julklappar och fina när och kära. och allt annat som hör julen till.

det nya året började dessvärre mindre bra. egentligen är det ingen big deal men jag blev så himla ledsen. jag och oskar skulle ut och ta ett ärovarv runt strömmen hemma i norrpan några dagar efter nyår för att ta tag i våra liv, låta vårat nyårslöfte träda i kraft osvosv. sagt och gjort. men när vi kom tillbaka till bilen så hade någon gjort inbrott och tagit oskars mobil och min väska. min väska innehöll: min dator, dvs båda mina hemtentor på ett ex antal sidor som skulle lämnas in en vecka senare, som jag naturligtvis inte gjort någon backup på. alla mina anteckningar på kurserna, vilka hemtentorna var baserade på, och det var inte sånna slags anteckningar som jag hade någon slags backup på i min skalle. mina och bibliotekets böcker på kurserna. och min plånbok och en massa andra saker som jag egentligen skiter fullständigt i i jämförelse med skolsakerna. vad arg man kan bli på sig själv.

så det blev till att sätta sig ner och börja skriva om allt vilket kändes som en omöjlighet utan böcker och anteckningar. det är trots allt noggrant med referenser osv. skrivarbetet fick dessutom ska på min fem år gamla dator från gymnasiet. segare än sirap, men den fungerar. än så länge. jag är fortfarande inte riktigt klar med tentorna, men jag ser åtminstonde ljuset. bara jag får in dem i tid, så är det väl bara att hoppas och eventuellt be lite till gud eller muta honom/henne så att de blir godkända också..




RSS 2.0