fint väder idag

idag värmer solen gott. man får nästan lite vårkänslor. det var riktigt härligt att stå trafikpost! likaså att ronda. idag byter de marinbaschef här. vi har också bytt chef. andrea har flyttat till kosta så nu är nilsson chef. och jag blev ställföresträdande. så nu har jag en silverbricka på uniformen. den är fin och jag är glad. vi har fått hit tajti också. han fyller år idag så jag funderar på om jag skall baka något. det gillar grabbarna. jag är ensam av kvinnligt kön i gruppen just nu så dom träter lite, men jag vet ju att dom gillar när jag bakar. både scones och äppelkaka har de fått denna vecka faktiskt. men jag bakar bara till dom om dom sköter sig, plcokar undan i köket ochsåntdär. kanske är det som nilsson säger att jag är lite som en mamma. men det kan dom allt behöva.






i lördags var det också fint väder! här är bilder från när jag och tim hissade flaggan på högvakten.
och imorgon åker jag hem. fett skönt.

fred.


trollevakten

är soft

rapport från vilda vakten

det är måndag igen. precis som resten av en sjundedel av mitt liv. här i vakten har helgen gått smärtfritt även om jag saknar monkan som kör nattpass denna vecka. i lördags fick vi gå på studiebesök i en ubåt. det var intressant. jag blev nästan faschinerad. eller jag blev det.  så nu vill jag bli ubåtsmatros (heter det matrosa om man är av kvinnligt kön?). eller nåt. igår bakade jag och tim scones till gänget. de var goda med lite ost och marmelad till. och te. och soldaterna blev glada. jag var även uppe på övningsuppdrag igår vilket innebar att jag skulle låtsas vara en inbrottstjuv. Det var kul för dom hittade mig inte för jag hade hittat ett sånt jäklarns bra gömställe. sicken vaktstyrka alltså hihi. nänu ska jag nog göra lite nytta och se efter om de i kuren behöver nån hjälp. japp. hadet fint alltså.

den fulaste fisken i världen

vill ni se? den var lite äcklig, inte bara att titta på utan även att stoppa i munnen. men jag åt den ändå. man blir smart av fisk. speciellt hel-friterad! obs. dagens hälsotips!




efter en massa resande

Har haft det hur bra som hellst i canarieöarna och till fjälls.
Åt en jätteäcklig fisk i fuerteventura. Hade det mysigt i tänndalen med min oskar.
Hade det jätte mysigt i fuerteventura med de där släktingarna också såklart.
Åkte skidor (i fjällen alltså)! osvosv. finns mycket att berätta.
men kontentan är av detta slag: jag har haft det fettttt. 

Fuerte Ventura




Tänndalen



puss!


tillbaka till vardagen igen

så. nu är mina tre veckors ledighet slut. tillbaka till misären. tårar och svett. karlskrona....
blir nog hur bra som helst! 

RSS 2.0